Hoe leer je een andere taal?

world2Je spreekt vloeiend Nederlands en waarschijnlijk ook nog een aardig mondje Engels. Maar wat kun je doen als je graag nog een andere taal wilt leren? Er zijn verschillende mogelijkheden om je een andere taal eigen te maken en ik leg een tweetal goede manieren uit.  

Talenonderwijs

Talenonderwijs een goede manier om de grammatica en de spelling van een andere taal te leren. Er zijn verschillende talenscholen over de hele wereld, waar je een bepaalde taal kunt leren in het land waar de taal gesproken wordt. Een minpuntje is echter de prijs van zo’n talenreis. Het kan behoorlijk duur zijn en niet iedereen heeft genoeg geld voor een verblijf van een aantal maanden in het buitenland.

Media

Een goedkopere manier om een taal te leren, is gebruik maken van media. Wil je bijvoorbeeld Duits leren, zonder een cursus te volgen? Kijk dan regelmatig naar Duitse tv-zenders en volg het nieuws op de radio. Lees Duitse tijdschriften en kranten. Op die manier pik je al snel veel woorden en gebruiken op. Door middel van tv en radio leer je bovendien de uitspraak, een aspect van een taal, dat erg belangrijk is.


Dit is een interessant filmpje van Wolters World over het leren van talen. De presentator vertelt een aantal interessante tips!

 
 

About the author

More posts by