Au Pair

homeslideEen taal leren in het buitenland is een fantastische manier om je vocabulaire uit te breiden. Maar ook voor je persoonlijke groei is het een geweldige ervaring. In dit artikel geef ik een aantal tips over au pair worden, zoals waar je op moet letten en wat de voordelen zijn.

Informatie

Voordat je enthousiast je koffers pakt, is het verstandig om genoeg research te doen. Je verblijft immers bij mensen die je totaal niet kent. Zorg er dus voor dat je genoeg informatie hebt over de organisatie die bemiddelt tussen gezinnen en au pairs.

Kennissen

Wellicht hoef je helemaal geen bureau in te schakelen om au pair te worden. Misschien ken je via via mensen in andere landen, die hulp kunnen gebruiken in hun huishouden.

Vergoeding

Bij sommige gezinnen krijg je onderdak en eten, maar geen vergoeding. Op die manier kost het weinig om in het buitenland te verblijven, maar het levert qua geld ook niets op. Andere gezinnen geven wel een financiƫle vergoeding voor het werk dat de au pair doet. Zorg dat je weet waar je aan toe bent om conflicten te voorkomen.

Een paar voordelen

Je leert niet alleen de taal beter spreken door de communicatie met het gezin en de omgeving, maar je leert ook veel over het runnen van een huishouden. Allemaal dingen die van pas komen in je leven!

 

Tags: , , ,

 

About the author

More posts by